Nieuwe secretaris

Eline Strik wordt de nieuwe secretaris voor de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen. Eline zal samen met voorzitter en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de maandcommissarissen ondersteunen in hun toezichthoudend werk. De Commissie van Toezicht zal de komende maanden en jaren ook een stevige uitbreiding kennen. 

Ik ben Eline, 38 jaar, en ik woon met mijn man en twee kinderen in Gent. Ik ben mijn loopbaan begonnen als journalist. Nadien werkte ik vooral in communicatie en beleid. Het Vlaams Parlement is voor mij een beetje thuiskomen, ik mocht er vroeger al eens werken, net zoals ik mij in de kinderrechten mocht onderdompelen bij de kinderrechtencoalitie. Vanuit de wens om dieper kennis te maken met “het veld” volgde ik de opleiding Sociaal Werk en ging ik de afgelopen jaren in Oost-Vlaanderen aan de slag als consulent voor de Ondersteuningscentra Jeugdzorg en de Sociale Dienst Jeugdrechtbank.

Ik ben absoluut gebeten door de verhalen van alle kinderen en jongeren die ik als consulent mocht ontmoeten. De Commissie van toezicht voor jeugdinstellingen is voor mij de plek bij uitstek waar ik me verder voor hen kan inzetten. Dit uiteraard samen met de maandcommissarissen die een schitterend engagement uitdragen.

Als “eeuwige student” volg ik momenteel de opleiding Criminologische wetenschappen aan de VUB. Wanneer er nog tijd overschiet, probeer ik graag al eens een boek beet te pakken of op een terrasje te zitten (hoera, het mag weer!). Wie graag mee aan tafel schuift voor een zonnige babbel over kinderrechten, weet me te vinden.